خیاطی

شناسایی پارچه ها

خیاطی

شناسایی پارچه ها

شناسایی پارچه ها از روی درجات روی اتو
برای شناخت پارچه ها از روی درجات بعضی از اطوها که به صورت کلمات فارسی نوشته شده اولین درجه که دارای کمترین حرارت اطو می باشد ضعیف نامیده می شود.

درجه ۱ : درجه ضعیف
(ژرسه ـ پلی استر ـ پاناما ـ فلامنت ـ سلولز ـ سنتتیک)
برای دو گروه پارچه های مصنوعی سلولز و سنتتیک که الیاف آنها با فعل و انفعالات شیمیایی بدست می آید مناسب می باشد
از دو گروه دیگر می شود از پاناما و فلامنت نام برد.
از انواع پارچه های نایلون، ژرسه را می توان نام برد.
از ویژگیهای این نوع پارچه ها دوام و بشور و بپوش بودن آنهاست.
این پارچه ها با حرارت زیاد جمع می شوند، و در مقابل حرارت آتش مانند لاستیک می سوزند و از آنها گلوله هایی سیاه و سفت باقی می ماند.

درجه ۲ :ابریشم مصنوعی
روی اطوهایی که درجات آن بصورت کلمات فارسی مشخص شده بعد از ضعیف، ابریشم مصنوعی را می بینم.
درجه ابریشم مصنوعی برای پارچه هایی با الیاف مصنوعی که با رشته های طبیعی مخلوط شوند مناسب می باشد.
این پارچه های خوش حالت که گروه زیادی از پارچه ها را تشکیل می دهند دوخت و برشی ساده تر از گروه اول دارند مشهورترین آنها تترون و ترگال می باشند.

درجه ۳ :تریلین – لئوناردو
سومین درجه ای که روی اطوها مشخص شده ابریشم و برای پارچه های ابریشمی مناسب است. این نوع پارچه از رشته هایی که کرم ابریشم به عنوان پیله به دور خود می تند تهیه می شود. پارچه ابریشم بسیار نرم و لطیف و همینطور محکم و با دوام است.
از محسناتش اینکه در هوای سرد، گرم و در هوای گرم، خنگ می باشد.
برای برش، دوخت و اطوکاری آن باید دقت و ظرافت بیشتری همراه باشد.
از انواع آن کرپ ژورژت ، ارگانزا، شیفون و ساتن را می توان نام برد.

درجه ۴ :پارچه های پشمی
این درجه حرارت برای پارچه هایی که از پشم حیوانات تهیه می شوند مناسب می باشد. پارچه های پشمی گرم و سبک، چروک ناپذیر، جذب کننده رطوبت و بسیار محکم و با دوام می باشند.
پارچه های پشمی به راحتی اطو خورده و حالت می گیرند
آنها در برابر برق عایق هستند و در مقابل آتش هم از خود مقاومت نشان داده و به سادگی نمی سوزند.
از انواع آن فاستونی ها را شامل گاباردین – فلانل و کانگا می توان نام برد . فوتر و ماهوت
مشهورترین پارچه پشمی کشمیر می باشد که گرمی و خصوصاً وزن سبک آن این نوع پارچه را از انواع آن متمایز می کند.

بایگانی
  • ۰
  • ۰

طریقه رسم کادر اصلی بالاتنه

ازگوشه سمت چپ پایین کاغذ به اندازه یک دوم دور باسن بزرگ یا سینه( هرکدام بزرگتر باشد) به سمت چپ رفته (الف ب) به اندازه بلندی باسن بزرگ از خط الف ب بالارفته  و سپس به اندازه قد بالاتنه جلو بالا میرویم و و خطهایی موازی خط باسن بزرگ رسم میکنیم.

خط پ ت= خط گردن    خط الف ب= خط باسن بزرگ       خط ث ج= خط کمر

فاصله بین خط گردن و خط کمر را نصف کرده و خط سینه را رسم میکنیم(چ ح) و همچنین فاصله بین  خط گردن و سینه را نیز نصف کرده خط کارور را رسم میکنیم(ح د)

برای رسم خط پهلو به طریق زیر انجام می دهیم

اگر دور باسن کمتر از 100 باشد پهنای کادر را نصف میکنیم و جلو و پشت مساوی است

اگر دور باسن از 101 تا 108 باشد پهنای کادر را نصف کرده به اضافه یک میکنیم از سمت راست الگو داخل میشویم

اگر دور باسن از 109 به بالا باشد یک دوم پهنای کادر را به اضافه دو کرده از سمت راست الگو داخل میشویم

دوطرف خط پهلو روی خط کمر 2 سانت به سمت جلو و پشت داخل شده از پایین به خط باسن بزرگ و از بالا به 2 سانت بالاتر از خط سینه روی خط پهلو رسم میکنیم.

بالا تنه جلو

از خط وسط جلو به اندازه نصف فاصله سینه به سمت چپ رفته و خطی موازی خط وسط جلو رسم میکنیم تا خط کمر, باسن بزرگ, سینه و کارور را قطع کند سر متر را روی نقطه پ گذاشته و بلندی سینه را روی خط رسم شده به صورت اریب اندازه میگیریم نقطه بدست آمده نقطه نوک سینه میباشد

روی خط کمر دوطرف خط رسم شده 1/5سانت به چپ و راست رفته از پایین به خط باسن بزرگ و از بالا به نوک سینه وصل میکنیم.


از نقطه پ به اندازه  یک ششم دور گردن + 5/0 سانت جلو آمده(ز) و یک ششم دور گردن + 1 بالا رفته(نقطه ژ) فاصله (زژ) را نصف کرده به اندازه سرشانه و یک بیستم دور سینه جلورفته(نقطه ش) روی خط (ژش)از سمت نقطه (ژ)به اندازه نصف سرشانه (نقطه ص) و سپس یک بیستم دور سینه (نقطه ض) جلو آمده دونقطه ص,ض را به نقطه نوک سینه وصل کرده تا پنس سرشانه جلو بدست آید.

برای کنترل خط سرشانه جلو پنس سرشانه را بسته و خط سرشانه را دوباره رسم میکنیم بطوریک از نقطه ش حدودا نیم تا یک سانت پایینتر باشد

با پنس بسته سرشانه از نقطه خ به اندازه یک دوم کارور جلو اندازه زده سپس حلقه آستین جلو را از ' ش ' به خط کارور و به نقطه دو سانت روی خط پهلو وصل میکنیم,

حلقه یقه را با نیمساز 2/5تا 3 سانت رسم میکنیم.

  • ۹۶/۰۷/۱۸
  • مهران زلقی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی